Multi-Network Community (MNC) Type S
Haii Welcome to MNCS(多ネットワークのコミュニティ ), Please Log in or register...
To our registered user, Please active in forum section or we'll close it!!
Take your time to visit our other web site at http://akiba-kei.co.cc

thanks..


Entertaining forum was here., Talk About Anything You Want, Share everything you have....Have Fun
 
HomeNew ReleaseFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Anime aper yang korang minat??

Go down 
Go to page : 1, 2, 3  Next
AuthorMessage
MXO
Admin
Admin
avatar

Male Number of posts : 997
Age : 30
Location : Japan/Akihabara
Job/hobbies : Technician
Registration date : 2008-10-10

PostSubject: Anime aper yang korang minat??   Sat Oct 11, 2008 8:19 pm

citer lah skit anime aper yang korang minat hehe
Back to top Go down
View user profile http://mncs.omgforum.net
ReoRider
Moderator
Moderator
avatar

Male Number of posts : 310
Age : 32
Location : Petaling Jaya
Job/hobbies : Downloader
Registration date : 2008-10-10

PostSubject: Re: Anime aper yang korang minat??   Mon Oct 13, 2008 8:33 am

Aku start..

Faveret anime aku yg completed series adalah Code Geass.
Gengre mecha, war..Cool giler anime ni pasal main charakter dia, Lelouch ala2 watak jahat.
tp last skali mati gak dia cam Raito dlm Death Note tu.waa...

Faveret anime aku yg on going lg Gundam 00 season 2..
Drawing dia gempak..pasal tu kene layannn.. What a Face
Back to top Go down
View user profile
MXO
Admin
Admin
avatar

Male Number of posts : 997
Age : 30
Location : Japan/Akihabara
Job/hobbies : Technician
Registration date : 2008-10-10

PostSubject: Re: Anime aper yang korang minat??   Tue Oct 14, 2008 4:47 am

anime paling aku minat semestinyer suzumiya haruhi no yuutsu hehe
Back to top Go down
View user profile http://mncs.omgforum.net
ReoRider
Moderator
Moderator
avatar

Male Number of posts : 310
Age : 32
Location : Petaling Jaya
Job/hobbies : Downloader
Registration date : 2008-10-10

PostSubject: Re: Anime aper yang korang minat??   Tue Oct 14, 2008 2:20 pm

Takkan tu je kot Kyon..
Anime yg on going skrg xde ke yg menarik hati ko?.. lol!
Back to top Go down
View user profile
api18
Moderator
Moderator
avatar

Male Number of posts : 140
Age : 32
Location : selangor
Job/hobbies : kumpul setem
Registration date : 2008-10-11

PostSubject: Re: Anime aper yang korang minat??   Wed Oct 15, 2008 12:10 am

aku suka fate stay nite coll!!!!

Back to top Go down
View user profile
MXO
Admin
Admin
avatar

Male Number of posts : 997
Age : 30
Location : Japan/Akihabara
Job/hobbies : Technician
Registration date : 2008-10-10

PostSubject: Re: Anime aper yang korang minat??   Wed Oct 15, 2008 3:17 am

cool lah baru betul hehe
Back to top Go down
View user profile http://mncs.omgforum.net
ReoRider
Moderator
Moderator
avatar

Male Number of posts : 310
Age : 32
Location : Petaling Jaya
Job/hobbies : Downloader
Registration date : 2008-10-10

PostSubject: Re: Anime aper yang korang minat??   Wed Oct 15, 2008 9:42 am

Kahkah..cool ke cite ni.
aku xsuka la cite pahlawan pmpuan lg terer dr laki.
jatuh martabat laki woa..haha..
Back to top Go down
View user profile
MXO
Admin
Admin
avatar

Male Number of posts : 997
Age : 30
Location : Japan/Akihabara
Job/hobbies : Technician
Registration date : 2008-10-10

PostSubject: Re: Anime aper yang korang minat??   Wed Oct 15, 2008 10:38 am

redz memang suker yang camtu hehe
Back to top Go down
View user profile http://mncs.omgforum.net
ReoRider
Moderator
Moderator
avatar

Male Number of posts : 310
Age : 32
Location : Petaling Jaya
Job/hobbies : Downloader
Registration date : 2008-10-10

PostSubject: Re: Anime aper yang korang minat??   Sun Oct 19, 2008 10:20 am

Bukan ko pon same ke Kyon.. Twisted Evil
Back to top Go down
View user profile
MXO
Admin
Admin
avatar

Male Number of posts : 997
Age : 30
Location : Japan/Akihabara
Job/hobbies : Technician
Registration date : 2008-10-10

PostSubject: Re: Anime aper yang korang minat??   Sun Oct 19, 2008 4:59 pm

aku suke yang lain kahkah Very Happy

_________________
Back to top Go down
View user profile http://mncs.omgforum.net
fajar88
Member
Member


Number of posts : 11
Registration date : 2008-10-16

PostSubject: Re: Anime aper yang korang minat??   Sun Oct 19, 2008 9:47 pm

semekom bro2 sekalian


Back to top Go down
View user profile
fajar88
Member
Member


Number of posts : 11
Registration date : 2008-10-16

PostSubject: Re: Anime aper yang korang minat??   Sun Oct 19, 2008 9:57 pm

afro aku suke layan Gundam Seed afro


Back to top Go down
View user profile
api18
Moderator
Moderator
avatar

Male Number of posts : 140
Age : 32
Location : selangor
Job/hobbies : kumpul setem
Registration date : 2008-10-11

PostSubject: Re: Anime aper yang korang minat??   Mon Oct 20, 2008 2:28 am

waalaikumsalam fajar 88 huhuhu ko suka kartun tu ka?

Reo rider>> nak wat camne, hati suda suka huhuhu kalau lah awek tu errr.... hehehe

kyon>> sori, jari terpesong mase taip,tu yang silap tu huhuhu
Back to top Go down
View user profile
ReoRider
Moderator
Moderator
avatar

Male Number of posts : 310
Age : 32
Location : Petaling Jaya
Job/hobbies : Downloader
Registration date : 2008-10-10

PostSubject: Re: Anime aper yang korang minat??   Wed Oct 22, 2008 8:31 pm

Fuuyoh fajar..giler kentang wallpaper tu.
Strike vs Freeedom..
Gundam Seed..anime faveret aku gak tu. Very Happy

Gundam 00 tak layan ke bro?? cyclops
Back to top Go down
View user profile
Wanazizi
Member
Member
avatar

Male Number of posts : 202
Age : 29
Location : Banting & Gombak
Job/hobbies : Technician
Registration date : 2008-10-23

PostSubject: Re: Anime aper yang korang minat??   Thu Oct 23, 2008 1:12 am

aku lak suka : SLAM DUNK, YU-GI-OH, POKEMON DAN DIGIMON

stok budak2 punya cerita..........hahahah
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/wanketereh
Dark Tekka
Member
Member
avatar

Male Number of posts : 235
Age : 32
Location : Black World..
Job/hobbies : Makan, Minum, Tido.. wakaka..
Registration date : 2008-10-22

PostSubject: Re: Anime aper yang korang minat??   Thu Oct 23, 2008 9:38 pm

ReoRider wrote:
Fuuyoh fajar..giler kentang wallpaper tu.
Impulse vs Freeedom..
Gundam Seed..anime faveret aku gak tu. Very Happy
**fixed** Razz

ak suka anime yg ada unsur² mecha.. gundam series sudah semestinya.. lg yg ada fighting action mcm naruto n bleach.. genius mcm death note, conan dgn code geass.. anime santai mcm minami-ke bla²..
Back to top Go down
View user profile http://rawcommunity.allgoo.net/forum.htm
Wanazizi
Member
Member
avatar

Male Number of posts : 202
Age : 29
Location : Banting & Gombak
Job/hobbies : Technician
Registration date : 2008-10-23

PostSubject: Re: Anime aper yang korang minat??   Thu Oct 23, 2008 10:10 pm

unsur2 mecha tu, memang kreatif pencipta robot animenya.........Smile
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/wanketereh
MXO
Admin
Admin
avatar

Male Number of posts : 997
Age : 30
Location : Japan/Akihabara
Job/hobbies : Technician
Registration date : 2008-10-10

PostSubject: Re: Anime aper yang korang minat??   Fri Oct 24, 2008 3:12 am

minami-ke + 2 aku dah tengok semua hehehe..

_________________
Back to top Go down
View user profile http://mncs.omgforum.net
Dark Tekka
Member
Member
avatar

Male Number of posts : 235
Age : 32
Location : Black World..
Job/hobbies : Makan, Minum, Tido.. wakaka..
Registration date : 2008-10-22

PostSubject: Re: Anime aper yang korang minat??   Sat Oct 25, 2008 11:09 am

org yg bikin mecha mmg kne kreatif.. cite best mecha hampas x best gak huhu..

minami-ke+okawari ak pon dah abs tengok.. cite bole la.. ada unsur² kekeluargaan..

haruhi dah abs donlod tp sampai skrg x tengok lg lol.. Kyon kompem peminat sejati cite ni sampai nick pon same nama dgn character.. Laughing
Back to top Go down
View user profile http://rawcommunity.allgoo.net/forum.htm
Wanazizi
Member
Member
avatar

Male Number of posts : 202
Age : 29
Location : Banting & Gombak
Job/hobbies : Technician
Registration date : 2008-10-23

PostSubject: Re: Anime aper yang korang minat??   Sun Oct 26, 2008 10:17 am

korang download ker semua cerita2 tu????
aku dah tak leh download dah....dah full hard disk.....
sedih jer...
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/wanketereh
Dark Tekka
Member
Member
avatar

Male Number of posts : 235
Age : 32
Location : Black World..
Job/hobbies : Makan, Minum, Tido.. wakaka..
Registration date : 2008-10-22

PostSubject: Re: Anime aper yang korang minat??   Sun Oct 26, 2008 11:13 am

selalu kalau dah abis donlod+hardisk dah nazak, ak cepat² burn dlm dvd.. save la sikit kosong kt hard disk tu..

skrg tgh lyn anime ToraDora dgn Kannagi.. Soul Eater lg satu.. donlod jer lebih tp x tengok pun wlu 1 epsd.. kumpul dulu smpi abs epsd bru tengok.. Laughing
Back to top Go down
View user profile http://rawcommunity.allgoo.net/forum.htm
api18
Moderator
Moderator
avatar

Male Number of posts : 140
Age : 32
Location : selangor
Job/hobbies : kumpul setem
Registration date : 2008-10-11

PostSubject: Re: Anime aper yang korang minat??   Sun Oct 26, 2008 3:51 pm

klu citer unsur2 mecha ni aku suka tengok mospeada
hehehe
Back to top Go down
View user profile
Wanazizi
Member
Member
avatar

Male Number of posts : 202
Age : 29
Location : Banting & Gombak
Job/hobbies : Technician
Registration date : 2008-10-23

PostSubject: Re: Anime aper yang korang minat??   Mon Oct 27, 2008 7:55 am

dark>>>cadang memang nak wat camtu,tapi takde kewangan lagi.....
kiranya,cam kumpul dulu,pastu baru tengok direct sampai habis la.....
kalau aku,nak tengok anime tu time tu jugak..........huhuhu

api>>>>mospeada,cerita lama tu......aku ingat lagi....masa nak naik robot,
motosikal dia boleh bertukar bentuk jadi robot....
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/wanketereh
MXO
Admin
Admin
avatar

Male Number of posts : 997
Age : 30
Location : Japan/Akihabara
Job/hobbies : Technician
Registration date : 2008-10-10

PostSubject: Re: Anime aper yang korang minat??   Mon Oct 27, 2008 9:31 am

aku robot2 ni kureng hehe

_________________
Back to top Go down
View user profile http://mncs.omgforum.net
Dark Tekka
Member
Member
avatar

Male Number of posts : 235
Age : 32
Location : Black World..
Job/hobbies : Makan, Minum, Tido.. wakaka..
Registration date : 2008-10-22

PostSubject: Re: Anime aper yang korang minat??   Mon Oct 27, 2008 10:26 am

kyon tuka ava haruhi!! >///<

anime mecha lain yg ak lyn..

Fafner
Macross
Eureka 7
Mospeada
Patlabor

terbaru.. Kurogane no Linebarrels.. Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://rawcommunity.allgoo.net/forum.htm
Sponsored content




PostSubject: Re: Anime aper yang korang minat??   

Back to top Go down
 
Anime aper yang korang minat??
Back to top 
Page 1 of 3Go to page : 1, 2, 3  Next
 Similar topics
-
» Mai-HiME: Manga or Anime?
» Anime Openings and Closings
» Got your hands on a new anime/manga title? Discuss here!
» If a third Mai-series anime came out, what do you want to see?
» Denerop's Mai-HiME/Otome & anime work here!

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Multi-Network Community (MNC) Type S :: MNCS General Discussion (MNCSの概論) :: Anime/Manga-
Jump to:  
Free forums hosting | © phpBB | Free forum support | Report an abuse | Forumotion.com